Maan heeft vrijdag het zesde seizoen van The Voice of Holland gewonnen. Ze won de talentenshow met het nummer Perfect World. 

In de finale nam Maan het op tegen de andere kandidaten Brace, Dave en Jennie Lena. Maan werd gecoacht door vertrekkend jurylid Marco Borsato. 

Het nummer dat Maan zong tijdens de finale werd geproduceerd door DJ Hardwell. "Ik vind haar een groot talent en weet zeker dat er een succesvolle carrière voor haar is weggelegd in de muziekindustrie", zei Hardwell over Maan. 

In een eerste tussenstand moesten kandidaten Jennie Lena en Brace de show vrijdagavond al verlaten. Zij kregen onvoldoende steun van het publiek om het einde van de finale te behalen. Uiteindelijk ging de strijd dus tussen Maan en Dave. 

Tijdens de uitzending werd ook bekend dat finalist Dave Vermeulen in juli op het festival Zwarte Cross staat, zo maakte zijn coach Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, vrijdagavond bekend.

Nieuw jurylid 

Tijdens de finale werd ook bekend gemaakt dat Guus Meeuwis volgend seizoen start als coach van de nieuwe talenten. Meeuwis neemt de plaats in van Borsato die vorig jaar aangegeven had niet meer terug te zullen keren als coach in het programma. 

Meeuwis zegt dat hij enthousiast geworden is van de verhalen van de andere coaches. Uiteindelijk zou zijn dochter hem over de streep getrokken hebben. "Hè pap, ga het nou alsjeblieft doen", zo sprak Meeuwis de woorden van zijn dochter tegenover RTL Late Night.

Op de vraag waar de coach op gaat letten bij de nieuwe kandidaten zei Meeuwis het belangrijk te vinden dat "je jezelf bent en blijft op het podium". 

Borsato stopt als jurylid omdat hij meer tijd wil besteden aan andere werkzaamheden. Hij was het langstzittende jurylid van The Voice of Holland en coachte eerdere winnende deelnemers van het programma als Iris Kroes, Julia van der Toorn en O'G3ne.

Video: Maan zingt eigen single