Erik Mouthaan werd na het vertrek van Rick Nieman bij RTL genoemd als mogelijke presentator van het nieuws, maar de Amerika-correspondent denkt dat hij daar niet geschikt voor was geweest omdat hij er niet het juiste uiterlijk voor heeft.

"Mijn ene wenkbrauw zit veel hoger dan de andere, mijn gezicht is hartstikke asymmetrisch. Dat werkt niet goed op tv", aldus de 42-jarige verslaggever in gesprek met De Volkskrant.

Mouthaan denkt dat hij er als verslaggever nog wel mee wegkomt, maar dat het als presentator een te groot obstakel is. "Ik zie het mezelf niet doen, laat ik het zo zeggen."

De verslaggever zit inmiddels alweer tien jaar in New York en voelt zich inmiddels meer Amerikaan dan expat. Mouthaan zit er niet op te wachten snel weer terug te gaan naar Nederland. "Ik zeg niet dat ik eeuwig bij RTL moet blijven, of op deze plek. Maar ik vind het wel heel leuk om in het buitenland te wonen en om in Amerika te werken."

Mouthaans contract loopt binnenkort af en dus moet hij met zijn baas in gesprek over de toekomst. "We hebben laatst al gesproken over de toekomst. Ik heb niet het gevoel dat er binnen RTL aan mijn stoelpoten wordt gezaagd. Al weet ik goed dat iedereen deze plek wil."