Ongeveer 8,1 miljoen mensen hebben in december geluisterd naar de Top 2000. Dat zijn er bijna een miljoen meer dan het jaar daarvoor (7,2 miljoen).

Geteld zijn mensen die op enig moment hebben ingeschakeld op NPO Radio 2 om te luisteren naar de "lijst der lijsten", die werd uitgezonden van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond.

In een persbericht laat NPO Radio 2 weten dat er nog nooit eerder zoveel jonge luisteraars waren voor de lijst. Circa 3 miljoen jongeren tussen de 10 en 34 jaar oud beluisterden het programma.

Mede door het succes van de Top 2000 was NPO Radio 2 het populairste radiostation van Nederland in de maanden november en december. Het marktaandeel bedroeg 13,4 procent, blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek. Ook een jaar eerder stemden de meeste mensen de twee laatste maanden van het jaar af op Radio 2.

Marktaandeel 3FM

Het marktaandeel van NPO 3FM in november en december slonk echter vergeleken met een jaar eerder. 3FM kwam als landelijke radiozender op de vijfde plaats, met een marktaandeel van 8 procent. In 2014 was dat aandeel nog 10,3 procent.