Humberto Tan is uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De presentator kreeg de onderscheiding van Broadcast Magazine.

De prijs werd voor de 25e keer uitgereikt.

Tan, die sinds augustus 2013 het programma RTL Late Night, presenteert, had de prijs totaal niet verwacht.

"Je bent er ook totaal niet mee bezig. Maar alleen al het feit dat Barend & Van Dorp vijftien jaar geleden Omroepmannen van het Jaar werden en ik nu ineens zelf in die positie zit, maakt het wel gek, zelfs ietwat onwerkelijk. Ik vind het eigenlijk een bizarre gewaarwording dat deze prijs me wordt gegund",  zegt Tan in Broadcast Magazine.

Bekijk de reactie van Tan na de uitreiking:

Persoonlijkheid

Volgens de redactie van Broadcast Magazine heeft Tan de winst mede te danken aan zijn persoonlijkheid.

"De presentator is dusdanig gegroeid in zijn rol en had als geloofwaardig multitalent zoveel impact op het afgelopen mediajaar, dat de redactie hem wel tot Omroepman van 2015 móest uitroepen'', zo luidt het commentaar.

Een van de voorbeelden die in de beoordeling wordt genoemd is de rol van Tan in het verhitte debat over het uiterlijk van Zwarte Piet. Tijdens de uitzending van RTL Late Night die daar over ging, zei Tan: "Blijf koel in het hoofd en warm in het hart.''

Jan Slagter nam de onderscheiding vorig jaar in ontvangst.

RTL Late Night

De presentatie van de uitzending van RTL Late Night wordt maandagavond door Peter van der Vorst overgenomen, meldt Mediacourant. De uitzending zal volledig in het teken van Humberto staan, die aanwezig is als gast.