Prem Radhakishun wil met zijn nieuwe programma bij NPO Radio 1 de "zakkenvullers bij de NPO" aanpakken.

"Mijn missie is de zakkenvullers van belastinggeld en dit rotte systeem op te blazen", zegt hij in het nieuwe Powned-programma Zwarte Prietpraat.

De 53-jarige presentator is ervan overtuigd dat de omroep "met man en macht vecht tegen de overheersing van de belastingparasieten".

Mede daarom wil hij er met zijn twee uur durende nachtprogramma voor zorgen dat het systeem opgeblazen wordt. "Ik krijg 1.375 euro voor twee uur uit mijn nek kletsen. Zo doen we dat bij Powned."

Radhakishun nam begin dit jaar de zendtijd over van Erik de Vlieger. Hij stopte met zijn programma Opvliegers omdat hij het te druk had met zijn werk als ondernemer, schreef de omroep.

Ergernis

Radhakishun werkte jaren geleden ook al voor NPO Radio 1, maar stopte in 2012 met zijn programma Premtime. Hij ergerde zich onder meer aan de halfuurlijkse nieuwsbulletins, die zijn programma onderbraken. 

Voormalig Powned-medewerker Jan Roos laat op Twitter zijn ongenoegen over Radhakishuns plannen blijken.

"Vijf jaar keihard gewekt aan Echte Jannen, Erik de Vlieger  nam het stokje over en nu mag Prem alles slopen. Zo rolt Powned, alles moet stuk." Volgens Roos is de omroep "afgegleden".

Powned-baas Dominique Weesie belde tijdens de uitzending om zijn ongenoegen te uiten. Het is echter onbekend of de woede oprecht was, aldus De Telegraaf.