The Voice heeft zondag opnieuw de prestigieuze Amerikaanse Producers Guild Award gewonnen.

De door John de Mol bedachte talentenjacht viel in de prijzen in de categorie voor best geproduceerde tv-programma, meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. In 2014 won het programma deze prijs ook.

The Voice versloeg de programma's The Amazing RaceDancing with the StarsProject Runway en Top Chef. De 27e editie van de uitreiking vond plaats in Los Angeles.

De Producers Guild Awards (PGA) worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma's en films. De prijzen worden gezien als een belangrijke indicator voor de Oscars.

The Big Short

De film The Big Short is verkozen tot de beste film van 2015. De film draait sinds deze week in Nederland. De film gaat over het begin van de economische crisis in de Verenigde Staten. Ryan Gosling, Christian Bale, Brad Pitt en Steve Carell spelen de hoofdrollen in de film.

Andere winnaars van een PGA waren Inside Out (beste animatiefilm), Sesamstraat (beste kinderprogramma) en Game of Thrones (beste dramaserie). De documentaire over het leven van Amy Winehouse, Amy, won de prijs voor beste documentaire.