Janine Abbring heeft op Facebook geklaagd over de werkwijze van het televisieprogramma RTL Boulevard. De Zondag met Lubach-eindredacteur baalt van het commentaar dat Daphne Deckers en Albert Verlinde leverden na een interview met haar.

Abbring deed in het verleden mee aan Wie is de Mol?, wat voor de redactie van RTL Boulevard reden was om te vragen of zij en Sofie van den Enk (de winnares van Wie is de Mol? in 2014) een interview wilden geven over de rol van de vertrouwenspersoon in dat programma.

Het tweetal stemde toe, maar kwam er na het item in de uitzending van vrijdag niet goed vanaf bij Verlinde en Deckers. Verlinde zei onder meer: "Soms word ik wel een beetje moe van al dat gebep over De Mol." Deckers sloot zich hier bij aan.

Abbring geeft op Facebook aan dat zij niet om het item gevraagd had en nota bene toestemde na stevig aandringen van RTL Boulevard.

"Je geeft aan dat je het eigenlijk te druk hebt en de hele week bij Zondag met Lubach bezig bent"', schrijft ze. "Ze willen heel graag een item maken over Wie is de Mol. Ze willen heel graag dat jij meewerkt, als ervaren vertrouwenspersoon. 'Alsjeblieft?' Je denkt: vooruit dan maar."

Montage

Vervolgens verliep het interview, stelt Abbring, volgens het "Boulevard-stramien". "Je probeert leuk en spontaan te doen, maakt grapjes met elkaar, neemt jezelf niet serieus. De interviewer kijkt fronsend op haar blaadje en vraagt: 'Ja eeehm, zou je ook nog even dit-en-dit kunnen zeggen?' Je lepelt op wat ze wil horen, in de treurige wetenschap dat alleen die voorgekauwde quootjes de montage zullen halen.''

"Het plichtmatig gemaakte item wordt uitgezonden. En vervolgens afgesloten met dit commentaar'', besluit Abbring haar Facebookbericht, waaronder ze de video plaatst met de woorden van Verlinde en Deckers.

Meerdere bekende Nederlanders, waaronder Paul de Leeuw, hebben al gereageerd op het bericht van Abbring. Ook Arjen Lubach deelde het bericht.