Irene Moors heeft besloten naar SBS over te stappen nadat ze merkte dat er geen ruimte meer was voor haar bij RTL.

"Er was niets voor mij, eigenlijk", vertelt de 48-jarige presentatrice vrijdag in gesprek met RTL Boulevard.

Al sinds afgelopen zomer zat Moors zonder projecten. "Ik ging lekker uitrusten, en we zouden enkele maanden later verder kijken. We hebben veel gepraat. Ik kreeg drie programma's aangeboden, maar ik vond ze niet bij mij passen. RTL kon vervolgens niet meer met een beter voorstel komen."

"Op een gegeven moment had ik gewoon weer zin om aan de slag te gaan. Toen kwam Peter Lubbers, directeur televisie van SBS, op het juiste moment met een mooi aanbod. Hij kwam met een prachtig voorstel; ik mag mooie programma's maken."

Moors koestert absoluut geen wrok tegen haar vorige werkgever. "Er was simpelweg nog geen ruimte voor mij bij RTL. Het is een prachtige zender en doet het hartstikke goed."

Carlo Boszhard

Moors begon in 1988 als presentatrice bij NCRV, maar werd echt bekend als presentatrice van Telekids bij RTL. Met Carlo Boszhard vormde ze niet alleen bij het kinderprogramma een duo, maar ook later bij LIfe & CookingLife 4 You en De TV Kantine.

"Ik heb altijd contact gehouden met Carlo. Het is natuurlijk jammer dat we op korte termijn niets kunnen doen, maar zeg nooit nooit. We blijven elkaars beste vrienden. We vinden heus wel een manier."