Presentatrice Irene Moors maakt na 26 jaar de overstap van RTL naar SBS. "Bij SBS krijg ik de kans om nieuwe stappen te maken."

"Natuurlijk is het best vreemd om na ruim 26 jaar voor een andere zender te werken. Maar het gaat uiteindelijk om de programma's", aldus Moors over haar overstap.

De presentatrice, die voor drie jaar heeft getekend bij de commerciële zender, zegt blij te zijn met het programmapakket dat SBS haar heeft aangeboden, al zijn details daarover nog niet bekend. "SBS biedt mij de uitdaging die ik nodig had. Daar ga ik voor 100 procent voor."

Na 26 jaar bij RTL liep het contract van Moors (48) op 1 januari af. De presentatrice was daarna wel nog te zien in Zeesterren, maar er werd niets meer bekendgemaakt over een nieuw contract.

Niets duidelijk

Begin januari zei Moors zelf nog dat er niets duidelijk was over haar toekomst bij RTL. "We zijn nog steeds zoekende naar iets wat bij mij past. Dat heeft zich nog niet voorgedaan. Dat is nog een beetje een soort stilte", aldus de presentatrice toen. Destijds ontkende ze in gesprek te zijn met andere omroepen maar "intensief na te denken" over wat ze verder wilde.

RTL laat in een reactie weten Moors het allerbeste te wensen bij haar nieuwe werkgever. "Met haar vertrek nemen we afscheid van een RTL-gezicht pur sang. (..) Irene is al bij ons vanaf het RTL-begin in 1989, dat schept een band. We willen benadrukken dat we Irene bedanken voor alle programma’s waar zij de afgelopen jaren met zoveel passie en energie aan heeft gewerkt bij RTL."

Moors begon in 1988 als presentatrice bij NCRV, maar werd echt bekend als presentatrice van Telekids bij RTL. Met Carlo Boszhard vormde ze niet alleen bij het kinderprogramma een duo, maar ook later bij LIfe & CookingLife 4 You en De TV Kantine.