Duizenden banen weg bij uitgeverij Pearson

De Britse uitgeverij Pearson schrapt de komende twee jaar zo'n 4.000 banen. Een op de tien werknemers verliest zijn of haar baan. 

Dat moet helpen de kosten structureel met 350 miljoen pond (455 miljoen euro) te verlagen. De kosten van de ingreep bedragen naar schatting 320 miljoen pond.

Pearson verkocht afgelopen jaar de zakenkrant Financial Times en een belang in opinieblad Economist. De uitgever wil zich toeleggen op de verkoop van schoolboeken en ander lesmateriaal. De resultaten over het afgelopen boekjaar vallen evenwel tegen, waarschuwde het bedrijf donderdag.

Winstvoorspelling

Het is al de tweede keer in drie maanden tijd dat Pearson winstvoorspellingen doet, die niet voldoen aan de verwachtingen van analisten. Topman John Fallon wijt dat aan ongunstige marktcondities die meer pijn doen en langer aanhouden dan voorzien.

Door de kosten van de donderdag aangekondigde ingrepen zal de winst ook dit jaar lager uitvallen dan marktkenners voorzagen. Pearson ziet voorlopig geen ruimte om het dividend te verhogen

Pearson heeft net een grote reorganisatie achter de rug. Daardoor kwamen sinds 2013 ook al circa 4.000 banen te vervallen.

Lees meer over:
Tip de redactie