'Dr. Phil aangeklaagd door oud-medewerker'

Phil McGraw, ook wel bekend als televisiepsycholoog Dr. Phil, is aangeklaagd door een oud-medewerker voor het vasthouden van driehonderd medewerkers in een ruimte.

De psycholoog beschuldigde in de ruimte de medewerkers van het lekken naar de pers, nadat een interview met een dronken Nick Gordon in de media terecht kwam.

Het exclusieve interview met de vriend van Bobbi Kristina Brown werd voor de uitzenddatum van 11 maart 2015 gelekt naar een Britse krant. In de aflevering van Dr. Phil is te zien hoe Nick naar een afkickkliniek wordt gebracht om af te kicken van drugs en alcohol. "Hij wil dood", vertelt zijn moeder over het verdriet van haar zoon over de toestand van zijn vriendin, die in juli vorig jaar uiteindelijk is overleden.

Leah Rothman klaagt McGraw, zijn productiemaatschappij en CBS aan omdat ze onder druk werd gezet om ontslag te nemen door een vijandige werkomgeving, aldus People. Rothman werkte sinds 2003 bij de show.

Uit rechtszaakdocumenten in de handen van de entertainmentwebsite blijkt dat de medewerker zegt dat ze op 11 maart, haar vrije dag, naar haar werk moest komen. Daar werd ze met ongeveer driehonderd andere Dr. Phil-medewerkers in een kamer gezet met een aantal bewakers. De deuren van de kamer werden op slot gedaan en ze moesten hun telefoons inleveren.

Video: Interview met dronken Gordon

Bang

Vervolgens vertelde McGraw dat een van zijn medewerkers het interview had gelekt en dat hij de zaak had overgedragen aan de politie. Later bleek dat hij op dat moment al wist wie de informatie had gelekt en dat de bijeenkomst in de kamer alleen was gepland om medewerkers bang te maken.

De situatie veroorzaakte uiteindelijk zoveel stress voor Rothman dat ze een aantal weken later ontslag heeft moeten nemen.

Rothman klaagt Dr. Phil aan voor vrijheidsberoving, emotionele stress, klokkenluidervergelding, en het onder druk opzeggen van haar contract.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie