Ceo Academy Awards noemt discussie over diversiteit Oscars 'keerpunt'

Ceo van de Academy Awards Dawn Hudson noemt de recente discussie over de diversiteit van de Oscars een keerpunt. Volgens haar zitten de Academy Awards bijna op het punt van 'crisis'.

Hudson zegt tegen The Hollywood Reporter dat de discussie door zal gaan totdat er veranderingen worden doorgevoerd.

"Er is geen onderdeel van de filmindustrie dat zich niet aangesproken moet voelen, dit gaat al bijna 25 jaar op deze manier. Het is moeilijk om dit te veranderen."

Hudson vertelt dat de industrie ooit is begonnen door blanke mannen die de filmstudio's runden. Deze mannen huurden vooral mensen in die op hen leken. "Er is sindsdien niet veel veranderd."

"Als je een gekleurde regisseur hebt, dan zullen er ook meer gekleurde mensen in de crew en in de cast zitten. Er moet worden gezocht naar mensen van iedere kleur, iedere keer, en er moet niet worden gestopt totdat een juiste kandidaat is gevonden."

Nominaties

Nadat vorige week bekend was gemaakt wie dit jaar in de race zijn voor een Oscar, werd verontwaardigd gereageerd op sociale media.

Net als vorig jaar zijn er in de belangrijkste acteercategorieën geen donkere filmsterren die kans maken op de prestigieuze filmprijzen. De hashtag Oscars Still So White, een vervolg op de hashtag Oscars So White die vorig jaar in het leven werd geroepen, was dagenlang trending topic op Twitter.

Regisseur Michael Moore en acteurs Spike Lee en Jada Pinkett Smith hebben naar aanleiding van de discussie besloten de Oscars te boycotten dit jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie