Dolf Jansen vervangt Youp van 't Hek bij Correspondents' Dinner

Dolf Jansen vervangt Youp van 't Hek bij het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner dat op 10 februari plaatsvindt.

Van 't Hek kampt nog altijd met gezondheidsproblemen, meldt de NTR maandag. In december onderging hij een bypassoperatie.

"We vinden het ontzettend jammer dat Youp niet aanwezig kan zijn. En wensen hem vanzelfsprekend van harte beterschap. Maar met cabaretier Dolf Jansen weet ik zeker dat we de juiste vervanger hebben gevonden", aldus presentator Twan Huys.

Ook premier Mark Rutte houdt bij het diner een komische toespraak, net als president Barack Obama bij de Amerikaanse versie. Daarna zal Jansen speechen. Beide toespraken worden uitgezonden.

In een uitzending van het NTR-programma College Tour stelde Huys al eens een Nederlandse versie van het diner voor aan premier Rutte. Die zegde toe, maar kort daarna viel het kabinet. Nu is er wederom een afspraak gemaakt. 

95 jaar

In de VS is de avond al 95 jaar een begrip, waarbij parlementaire pers, uitgevers en onder anderen politici aanwezig zijn.

De organisatie van de Nederlandse versie wordt op zich genomen door de Parlementaire Persvereniging, de redactie van College Tour en de NTR.

Tip de redactie