Rob Fruithof wil geen Waku Waku meer presenteren

Rob Fruithof zou niet opnieuw de quiz Waku Waku willen presenteren. Dat laat hij weten vanuit Zuid-Afrika, waar hij inmiddels tien jaar woont. 

De 64-jarige Fruithof verdient tegenwoordig zijn brood vooral als acteur en is binnenkort te zien in een rol in de HBO-serie Black Sails. Maar bij het Nederlandse publiek is hij toch vooral bekend van de dierenquiz die hij in de jaren negentig presenteerde.

"Ik ben veel te oud om iets te presenteren”, zegt Fruithof. "Mensen zijn niet meer geïnteresseerd in oude mensen, behalve Omroep Max. Als zij mij willen hebben, weten ze me wel te vinden." Maar Fruithof vraagt zich ook af of Waku Waku nog wel van deze tijd zou zijn. "Ik denk dat het voor de moderne kijker toch te oubollig is.”

Herkend

Overigens wordt Fruithof, inmiddels twintig jaar na de laatste aflevering, in Nederland nog steeds herkend als presentator van Waku Waku. "Dat is een heel raar fenomeen: ik had nooit verwacht dat het zo'n enorme impact zou hebben. Er keken elke week 2 miljoen mensen, acht jaar lang. Het was pretentieloos, positief en grappig - dat was de kracht van het programma.”

Het nieuwe seizoen van piratenserie Black Sails gaat op 24 januari van start op zender HBO. Fruithof is meteen in de eerste aflevering te zien als kapitein van een slavenschip.

Lees meer over:
Tip de redactie