Dan Karaty is inmiddels al een aantal jaren bekend in Nederland als jurylid bij verschillende dansprogramma’s. De Amerikaan vindt jureren leuk, maar geeft aan zelf dansen te missen. Hij vindt dansen echter iets voor jonge mensen.

"En ik ben niet zo jong meer", vertelt de 39-jarige danser, die binnenkort als jurylid in Battle on the Dancefloor te zien is, aan NU.nl.

Karaty, die in het verleden met onder anderen Britney Spears en Justin Timberlake danste, mist het optreden voor een live-publiek nog het meest. "Dat is altijd zo leuk, er is altijd veel adrenaline. Maar het is ingewikkeld om dat hoge niveau vast te houden."

In het programma Battle On The Dancefloor worden er verschillende uitdagingen aangegaan door danscrews. Een van de onderdelen is een bewegende dansvloer die, naarmate het spel vordert, steeds kleiner wordt.

Een aantal jaren geleden is Karaty afwisselend gaan wonen tussen de Verenigde Staten en Nederland voor zijn jureerwerk voor RTL. Zo jureerde de oud-danser in Hollands Got Talent, Dance Dance Dance en So You Think You Can Dance. De kijkcijfers van dat laatste programma waren vorig jaar gedaald, waardoor het nog de vraag is of SYTYCD dit jaar terugkeert op televisie. RTL kan daar op dit moment nog geen uitspraken over doen.

Voor de kijkcijfers van Battle On The Dancefloor is Karaty niet bang. "Ik wil wel dat mensen het programma gaan kijken, maar het maakt mij minder uit hoeveel precies. Het gaat mij uiteindelijk maar om één ding: dansen."

Timor Steffens

Collega-jurylid en deelnemer aan het eerste seizoen So You Think You Can Dance Timor Steffens is het over de kijkcijfers eens met Karaty. "Ik weet niet precies hoe de kijkcijfers het gaan doen, maar ik hoop wel dat het beter gaat zijn (dan SYTYCD, red.)."

Na tweede te zijn geworden van het eerste seizoen SYTYCD werd Steffens bekend in de VS, en danste hij in shows van sterren als Madonna en in de laatste show van Michael Jackson. Jackson overleed voordat de show ook daadwerkelijk kon worden uitgevoerd. Battle On The Dancefloor is inmiddels het derde programma waar de 28-jarige danser uit Roermond jureert.

Debuut

Naast Dan Karaty en Timor Steffens zit ook Pip Pellens in de jury. De actrice, bekend van onder anderen Goede Tijden, Slechte Tijden en de film Verliefd op Ibiza, won vorig jaar het dansprogramma Dance Dance Dance en beleeft in het nieuwste programma van RTL 5 haar debuut als jurylid. Pellens vindt dat ze, ondanks dat ze nog niet heel lang danst, wel klaar is om andere dansers te beoordelen.

"Ik heb een halfjaar intensief getraind. Ook kijk ik vooral naar de creativiteit van de dansgroep. Of een been goed staat of niet, heb ik Dan en Timor voor."

Battle On The Dancefloor wordt voor het eerst uitgezonden op 20 januari om 20.30 op RTL 5