Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Samenwerking Talpa en TMG bij radio- en televisiezenders

Radiozenders Sky Radio en Veronica verhuizen van Telegraaf Media Groep (TMG) naar een nieuw bedrijf met de radiozenders van Talpa, waaronder Radio 538. 
Door ANP

TMG krijgt een minderheidsbelang in dit bedrijf, meldde het moederbedrijf van De Telegraaf vrijdag.

De verhuizing van de radiozenders is onderdeel van een grotere deal met Talpa, waarbij TMG een belang neemt in het aandeel dat Talpa heeft in de televisiezenders van SBS. TMG investeert 27 miljoen euro in de nieuwe samenwerking met het bedrijf van John de Mol.

Volgens De Mol heeft het nieuwe radiobedrijf, waar ook Slam! bij hoort, een bereik van ruim 7 miljoen luisteraars per week.

Die enorme omvang moet volgens TMG kunnen helpen om meer adverteerders te trekken, ook voor de andere producten die het mediabedrijf maakt. In dat kader neemt het bedrijf ook een belang in de televisie-activiteiten van Talpa, dat mede-eigenaar is van SBS6, Net5 en de tv-zender Veronica.

Online televisie 

Het nieuwe radiobedrijf komt voor 77 procent in handen van Talpa, de rest is voor TMG. Dat bedrijf krijgt daarnaast een belang van 15 procent in de televisiebezittingen van Talpa. De twee bedrijven gaan ook samenwerken op het gebied van online televisie.

TMG-topman Geert-Jan van der Snoek gaf aan dat TMG denkt te kunnen profiteren van de ''kennis en ervaring'' bij Talpa. ''Zo kunnen we de overgang van woord naar beeld, die we in hoog tempo in onze maatschappij zien, beter en slagvaardiger maken dan in ons eentje.''

Financieel 

De Telegraaf zoekt al langere tijd naar mogelijkheden om onderdelen van de krant zichtbaarder te maken op televisie en op internet. Die strategie wordt door de deal met Talpa ''vlot getrokken'', stelde van der Snoek. ''Zowel strategisch als financieel is dit een hele goede deal'', concludeerde hij.

Alle plannen worden de komende maanden verder uitgewerkt. Dan moet ook duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor het personeel. TMG verwacht in het tweede kwartaal meer details te kunnen presenteren.


Lees meer over:

tmgTalpa

Aanbevolen artikelen