Hoofdredacteur NOS Nieuws stopt met 'zinloos en beledigend' Twitter

Marcel Gelauff is enkele maanden geleden gestopt met het bijhouden van een eigen Twitter-profiel. De hoofdredacteur van het NOS Nieuws heeft daar tot dusver geen spijt van.

"Twitter is, als verspreider van nieuws en als volstrekt open platform, een briljante toevoeging en als NOS zullen we het ook zeker blijven gebruiken, maar voor mijzelf is het te vaak te plat, te naar binnen gericht, te beledigend en te zinloos", zegt Gelauff in Broadcast Magazine

De hoofdredacteur van het NOS Nieuws kwam er naar eigen zeggen in december achter dat zijn laatste boodschap op het sociale mediaplatform uit oktober afkomstig was. 

Bevrijding

Volgens Gelauff voelde die ontdekking bevrijdend: "Misschien heb ik Twitter wel helemaal fout gebruikt, maar wat schoot de NOS of ik er nu eigenlijk mee op? Wie van mijn nog geen 10.000 volgers las überhaupt wat ik de wereld in stuurde en kon er wat mee?"

De 58-jarige Hagenaar was daarnaast bezig mensen te blokkeren die hij te zelfgenoegzaam, racistisch of beledigend vond. 

"Nieuws of achtergronden verspreiden vanuit het NOS-account as it happens of door collega's als Ron Fresen, Sander van Hoorn, Marieke de Vries of NOSop3 lijkt me een stuk effectiever. En voor mij een stuk prettiger."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie