Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Deelnemers 'Ik Vertrek' overvallen in Costa Rica

Deelnemers van het televisieprogramma Ik Vertrek zijn overvallen in Costa Rica. Het stel heeft een video vrijgegeven van de overval.
Door NU.nl

De video is op Facebook geplaatst door Ik Vertrek-deelnemer Henk Peters, echtgenoot van Carolien Peters-van Duijnhoven.

De 52-jarige Peters schrijft bij de beelden dat drie mannen zijn vrouw probeerden te vermoorden tijdens een overval. De drie mannen waren te gast bij hun bed & breakfast en gedroegen zich vreemd. Een van de overvallers greep zijn vrouw bij haar keel en stak haar meerdere keren met een mes. 

Video: Nederlands echtpaar overvallen in Costa Rica

Einde

"Naast al de natuurellende en nu poging tot moord is het dus einde Heliconia Island, Costa Rica", aldus Peters tegen RTL Nieuws. "We zullen nog vandaag voorbereidingen gaan treffen, hoe of wat. Waarschijnlijk betekent het dat we hier financieel een enorme klap mee krijgen. Maar onze leven is ons lief en besluiten dan ook te vertrekken." Met de 47-jarige Carolien gaat het naar omstandigheden redelijk. 

De aflevering van Ik Vertrek over het koppel dat jaren geleden naar Costa Rica vertrok, kwam in november vorig jaar op televisie.

Een paar dagen geleden werd een ander Nederlands echtpaar dat ook in Costa Rica werkte, vermoord. Hans en Sita Snelders woonden al een tijd in het land.


Lees meer over:
Costa Rica

Aanbevolen artikelen