Het Musical Awards Gala dat woensdagavond werd uitgezonden op NPO 1, is door ruim 1,3 miljoen mensen bekeken.

Hiermee werd het gala het zevende best bekeken programma van de woensdag. Dat blijkt uit gegevens van Stichting Kijkonderzoek.

Vorig jaar was de eerste keer dat de awards weer op televisie werden uitgezonden. In 2011 zond RTL het gala voor het laatst uit. In 2013 werden de Musical Awards opnieuw uitgereikt, maar deze shows waren niet op televisie te volgen.

De musicals The Bodyguard en Rent werden tijdens het gala in het Utrechtse Beatrix Theater verkozen tot beste musicals van 2016.

De grote winnaar was de kleine productie De Terugkeer van Hans & Grietje. De musical won vier awards: beste vrouwelijke hoofdrol, beste vrouwelijke bijrol, beste regie en choreografie en beste vormgeving en toneelbeeld.

Tina Turner

Zangeres Tina Turner was ook aanwezig bij de Musical Awards. Turner mocht Joop van den Ende verrassen met een Oeuvre Award. Op dit moment werkt ze met de theaterproducent aan een musical over haar leven.

Het best bekeken programma van de woensdagavond was het NOS Journaal met 2,5 miljoen kijkers. Het NOS Journaal werd gevolgd door De Wereld Draait Door met 1,7 miljoen kijkers en Goede Tijden Slechte Tijden met 1,69 miljoen kijkers.