Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jack van Gelder mist NOS nog niet

Jack van Gelder heeft nog geen spijt gehad van zijn overstap van NOS naar Sport1. De presentator wordt regelmatig gevraagd of hij zijn oude werkgever al mist, maar dat is niet het geval.
Door NU.nl

"Misschien komt het nog, maar nee, ik mis het niet. Ik heb deze stap weloverwogen gemaakt", aldus de presentator in gesprek met Panorama.

Van Gelder zegt wel verschil te zien in hoeveel nieuws er nu voorbij komt bij zijn oude werkgever Studio Voetbal. Als de interviewer opmerkt dat het programma "helemaal geen nieuws" heeft sinds het vertrek van Van Gelder, reageert hij daar bevestigend op.

"Ja, dat is wat anders. Ik heb contacten met iedereen en alles, het nieuws wordt mij gegund. Natuurlijk hadden ze daar wel een idee van, maar dat is nooit als zodanig uitgesproken door de NOS. Het valt alleen op wanneer zoiets wegvalt, het is gewoon anders."

'Newsgetter'

Volgens Van Gelder verschillen hij en Tom Egbers, die het programma nu presenteert, erg van elkaar. "Ik ben een newsgetter, probeer altijd leuke nieuwtjes te hebben."

Toch kijkt de presentator met bewondering naar Studio Voetbal. "Het knappe is wel dat het gemaakt wordt door een kleine ploeg, de geringe omvang van de redactie slaat helemaal nergens op."


Lees meer over:

Jack van Gelder

Aanbevolen artikelen