Piet Paulusma blijft de komende vier jaar een van de vaste gezichten bij SBS6. De weerman tekende dinsdag in Amsterdam een nieuw contract tot en met 2019.

"Ik hoor bij SBS en SBS hoort bij mij", zegt Paulusma, die in september al twintig jaar aan de commerciële zender is verbonden. "Overal waar we komen zijn de mensen enthousiast", vertelt de weerman.

"In de zomermaanden krijg ik wel 90 tot 100 uitnodigingen per dag om bij evenementen langs te komen, vooral de weekenden zijn heel populair."

IJzel

De weerman moet bekennen dat hij door de ijzel in het noorden van het land bijna tien minuten te laat arriveerde bij het hoofdkantoor van SBS om zijn handtekening te zetten onder het nieuwe vierjarige contract.

"Ik was tot 01.00 uur vannacht nog aan het werk en om half zes zijn we weer begonnen. We hebben veel aandacht besteed aan de ijzel. Ook bij mij in Harlingen was het een grote ijsbaan. Daarom was ik wat meer op de radio vandaag en ik moest de Afsluitdijk nog over.”

Blij

SBS is blij met dat Piet Paulusma aan boord blijft. "Piet past als geen ander bij waar SBS6 voor staat. Hij is bijna sinds de start een herkenbaar gezicht voor onze familiezender", zegt Peter Lubbers, directeur televisie.

"Daarnaast trotseert hij letterlijk weer en wind om elke avond vanaf een andere locatie in het land zijn weersverwachtingen te delen, waarmee hij dagelijks bijna een miljoen kijkers bereikt. Dat we trots zijn dat hij de komende jaren bij ons te zien blijft, staat dus buiten kijf."

Piet Paulusma maakte zijn televisiedebuut in 1994 als weerman bij Omrop Fryslân. Sinds september 1996 is hij te zien bij SBS6.