Dieuwertje Blok heeft nog geen gesprek gehad met de eindredacteur van het Sinterklaasjournaal (NTR) over haar toekomst als presentatrice van het programma.

Blok zei in een interview met het AD  afgelopen november dat "het Sinterklaasfeest niet valt of staat bij die zwarte kleur". "Van die rare blackface moeten we maar eens af."

In een reactie in diezelfde krant zei eindredacteur Ajé Boschhuizen dat "er uitgebreid gesproken moest worden" met Blok. Boschhuizen kwam later terug op zijn reactie en stelde dat deze niet zo gepubliceerd had moeten worden.

Geen contact

De NTR liet daarop weten Blok niet kwijt te willen als presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Maar Blok laat aan de Varagids weten dat er sindsdien geen contact is geweest tussen haar en Boschhuizen.

Meer wil ze er echter niet over vertellen: "Ik ben geen straatvechter, ik reageer liever binnenshuis. Ik begrijp dat jij en andere media het leuk vinden om te horen wat ik van dat interview vond. Ik heb de eindredacteur nog niet gesproken."

Diarree

Blok zegt verder dat ze de kritiek die ze op social media kreeg met betrekking tot het Sinterklaasjournaal haar niet deert. 

"Als je het niet leest, bestaat het ook niet. Die diarree laat ik aan me voorbijgaan. Heerlijk. Nee, ik ben er in de afgelopen tijd door niemand over aangesproken. Waarschijnlijk zijn de twitteraars te laf. Of is dat gemeenschapje heel erg klein. Ik heb van anderen gehoord dat de opmerkingen die geplaatst werden, heel erg waren."

NU.nl is nog in afwachting van een reactie van Boschhuizen. Blok is vanaf deze week weer te zien in het programma Landinwaarts.