Peter van der Vorst presenteerde in het verleden een programma als Wie Kiest Tatjana, maar ziet zichzelf dat nu niet meer doen. De televisiemaker maakt liever programma's die "nuttig" zijn.

"Tv maken kan een heel oppervlakkige bezigheid zijn. Als je dan een flink budget tot je beschikking hebt, doe er dan iets nuttigs mee. Het moet wel ergens over gaan", vertelt Van der Vorst aan AD.

"Ik hielp ooit Tatjana Simic aan een man. Dat zou nu niet meer bij me passen. Dat vind ik net iets te oppervlakkig. Ik zou ook geen plezier beleven aan het presenteren van The Voice of Holland. Los van of ik het zou kunnen."

Om diezelfde reden besloot de televisiemaker een seizoen af te zien van zijn programma Van der Vorst ziet sterren. "Ik werd gek van dat eeuwige wachten in hotelkamers op mensen die vervolgens geen zin hadden in een gesprek. Daarom voortaan meer binnenlandse sterren."

Producent

Naast het presenteren van verschillende programma's met een maatschappelijk thema, maakt Van der Vorst ze ook zelf: hij is producent van programma's als Gepest, Mijn leven in puin en Verslaafd. Nu hij vader is, neemt hij de tijd om ook te genieten van zijn succes.

"Vooral sinds ik vader ben, maak ik me minder druk. Daarvoor was het al snel: 'Oh god, als ik maar weer een nieuw programma krijg.' Nu pas kan ik hier binnenkomen en écht trots zijn op wat we voor elkaar krijgen."