'Tegenslagen voor nieuw productieteam Top Gear'

De nieuwe afleveringen van het Britse autoprogramma Top Gear moeten in mei op televisie komen, maar de productie gaat volgens The Sun niet van een leien dakje. 

"Toen Chris Evans werd aangenomen leek het probleem wat er met Top Gear zou gaan gebeuren opgelost", zegt een anonieme bron tegen de Britse boulevardkrant. "Maar de problemen blijven komen."

Een aantal werknemers van het programma heeft volgens de Britse krant ontslag genomen, omdat ze weinig vertrouwen hebben in de nieuwe reeks. 

Zo stapte vorige week producent Lisa Clark op, gevolgd door scenarist Tom Ford. Evans wordt bijgestaan door coureur David Coulthard, de Duitse Sabine Schmitz en journalist Chris Harris.

Producenten vragen zich echter af of het team wel bekend genoeg is. 

Nachtmerrie

Kim Shillinglaw, de zendercoördinator van BBC 2, zei in augustus uit te kijken naar de presentatie van Evans, maar legde ook uit bang te zijn voor zijn onvoorspelbaarheid.

Volgens The Sun heeft Shillinglaw moeite Evans de vrije hand te geven en is ze een 'nachtmerrie' voor het productieteam geworden. 

Ze is het 'centrum van alles wat gebeurt', zegt een bron tegen de krant. Ook zou ze de reputatie van bemoeial hebben gekregen. 

Jaguar

Evans zou in zijn eerste rondje op het Top Gear parcours meteen een auto hebben laten crashen. "Helaas was het een splinternieuwe Jaguar, die aan de show was uitgeleend", zegt een bron.

Evans zou bovendien overwerkt zijn. Hij heeft afscheid genomen van zijn tv-show TFI Friday om zich volledig te kunnen richten op Top Gear.

Oud-presentator Jeremy Clarkson en zijn mede-presentatoren Richard Hammond en James May werken ondertussen aan een nieuw auto-programma voor Amazon. Het team heeft 160 miljoen pond (217 miljoen euro) gekregen om 12 afleveringen te maken.

Lees meer over:
Tip de redactie