Ahmed Aboutaleb wilde niet te lang stilstaan bij zelfmoord zus

Ahmed Aboutaleb wilde niet te lang stilstaan bij de zelfmoord van zijn zus. De burgemeester van Rotterdam zegt in een nieuwe documentaire over hem dat hij er op een gegeven moment een punt achter moest zetten.

Zijn zus was ongeveer vijftien jaar oud toen ze een einde aan haar leven maakte. Aboutaleb vroeg zich na haar dood af wat hij had kunnen doen om haar van het plan te weerhouden.

"Dat is in retrospectief heel lastig. Maar het heeft geen zin om je er lang mee bezig te houden, want dan wordt het alleen maar pijnlijk. Op een gegeven moment moet je er een punt achter zetten."

Dat zegt de 54-jarige Aboutaleb in de nieuwe documentaire De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb, van Frénk van der Linden en Piet de Blaauw. De twee journalisten volgden Aboutaleb een jaar lang.

Respect

Op de vraag wat Aboutaleb van de zelfmoord van zijn zus heeft geleerd, zegt de huidige burgemeester van Rotterdam: "Dat je respect moet hebben voor de keuzes die mensen maken. Dat is heel belangrijk. Je kent de motieven niet van iemand die zelfmoord pleegt. Die vertelt het niet."

De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb is woensdagavond op NPO2  om 21.10 uur te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie