Bedrijf Jeroen Pauw bekijkt VRT-programma om identiek format

TV BV gaat het programma Over 5 jaar, van de Belgische omroep VRT, nauwkeurig bekijken. De productiemaatschappij van Jeroen Pauw heeft een vermoeden dat het programma op Pauws 5 jaar later lijkt.

Dat laat een woorvoerder van TV BV desgevraagd aan NU.nl weten.

"Maar het programma is nog niet op tv geweest. Wij wachten totdat dit het geval is. Aan de hand van de inhoud van het uitgezonden programma kunnen wij  beoordelen in hoeverre wij verdere stappen willen en kunnen ondernemen", aldus de woordvoerder.

Jatwerk

5 jaar later-bedenker Jeroen Pauw gaf via Twitter te kennen dat hij verbaasd was over het "jatwerk" van de Belgische collega's. 

Volgens de VRT is het idee achter het programma Over 5 jaar echter helemaal niet gestolen van Pauws 5 jaar later, omdat een terugblik op de voorbije vijf jaar volgens hen geen beschermd format zou zijn.

Chagrijnig

Pauw laat aan NU.nl weten dat hij zijn tweet had opgesteld, omdat hij chagrijnig was "dat zoiets zonder enig overleg zomaar gebeurt". 

Volgens de presentator bestaat er een code onder programmamakers die behelst "dat je iets niet zomaar kopieert of desnoods half overneemt zonder vorm van overleg". 

Lees meer over:
Tip de redactie