VRT spreekt 'jatwerk'-beschuldiging Jeroen Pauw tegen

Volgens de VRT is het idee achter het programma Over 5 jaar niet gestolen van Jeroen Pauws 5 jaar later. De Belgische omroep reageert hiermee op de "jatwerk"-beschuldiging van de Nederlandse presentator.

De Belgische omroep presenteerde vorige week dinsdag het format van Over 5 jaar.

Hierin blikt de Belgische journaallezer Wim De Vilder met zeven bekende mensen terug op een vraaggesprek dat vijf jaar eerder met hen werd gevoerd.

Het concept toont gelijkenissen met het programma 5 jaar later van Jeroen Pauw. Hij reageerde maandagavond met een beschuldiging op Twitter: "Opmerkelijk jatwerk van de Vlaamse vrienden."

Geen beschermd format

De VRT laat via de Belgische krant De Morgen weten dat er geen sprake is van "jatwerk". "Een terugblik op de voorbije vijf jaar is op zich natuurlijk geen beschermd format."

De omroep zegt daarnaast dat hun aanpak van het programma afwijkt van 5 jaar later. "Bij ons zitten de gasten bijvoorbeeld allemaal samen aan de tafel voor een gesprek."

De tv-rechten van Pauws 5 jaar later zijn ondergebracht bij Endemol. Het bedrijf was dinsdagochtend onbereikbaar voor commentaar.

Lees meer over:
Tip de redactie