De Belgische tv-producent Woestijnvis heeft een akkoord bereikt met de oorspronkelijke bedenkers van Wie is de mol?.

Dit maakten de partijen woensdag bekend. Het avonturenprogramma keert in het voorjaar van 2016 terug op televisie in Vlaanderen, waar het sinds 2003 niet meer te zien was.

De langverwachte comeback van de Vlaamse versie van Wie is de Mol? was onzeker door een rechtenkwestie. Niet alle oorspronkelijke bedenkers waren er happig op om hun toestemming voor een nieuw seizoen te geven.

De bedenkers en Woestijnvis verschilden onder meer van mening over wie nu precies de uitzendrechten in Vlaanderen in handen heeft.

Tien deelnemers

In de gezamenlijke mededeling schrijven de bedenkers van het programma en Woestijnvis dat de focus nu volledig op de tien deelnemers ligt die een gezamenlijk doel hebben: alle opdrachten in het vierde seizoen van De Mol laten slagen en de mol ontmaskeren. De Belgische presentator is Gilles De Coster. De bestemming van de Vlaamse deelnemers blijft voorlopig nog geheim, meldt persbureau Belga.

Het programma wordt intussen in meer dan tien landen gemaakt. In Nederland behoort Wie is de mol? tot de bestbekeken programma's.