De 3FM-actie Serious Request heeft woensdagavond, een dag voor de actie afloopt, ruim 5,5 miljoen euro opgehaald. Dat heeft de radiozender laten weten. De tussenstand was dinsdagavond ruim 4,5 miljoen euro.

3FM vraagt met de actie aandacht voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Drie dj’s hebben zich vrijdag vrijwillig in het Glazen Huis in Heerlen laten opsluiten. Donderdagavond worden ze weer 'vrijgelaten'.

De dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor de 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt.

De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Donderdagavond is de slotavond van de actie. Om 21.00 uur verlaten de dj's het Glazen Huis en dan wordt de eindopbrengst bekendgemaakt. Vorig jaar werd er in totaal 12 miljoen euro opgehaald.

De eerste editie van Serious Request was in 2004.