De Amerikaanse ster Kyle Dean Massey, die de hoofdrol vertolkt in de nieuwe musical Pippin, is op tweede kerstdag exclusief te gast in de kerstspecial van Paul de Leeuw op NPO1. 

Dat heeft Koninklijk Theater Carré, dat de musical naar Nederland haalt, woensdag bekendgemaakt.

Massey is bekend van hoofdrollen in de Broadway-shows Wicked en Next to Normal én de tv-serie Nashville. De jonge acteur is één van de gasten van De Leeuw. Zij zingen samen een duet uit de Broadway-show Pippin die vanaf 9 maart exclusief te zien is in theater Carré in Amsterdam.

Het is voor het eerst dat de musical buiten Amerika te zien is. De muziek is van componist Stephen Schwartz, die eerder ook het veelvuldig bekroonde Wicked maakte. Het bijzondere aan de musical is dat in de voorstelling zang en dans worden gecombineerd met hoogstaande acrobatiek en magische circusacts.

Pippin speelde jarenlang voor uitverkochte zalen op Broadway en toert momenteel door de Verenigde Staten. De musical vertelt het verhaal van prins Pippin die op zoek is naar zichzelf en de zin van het leven. Hij kan in de voetsporen van zijn vader Karel de Grote treden of zijn eigen koers varen.