De kandidate Karin de Jong uit Roosendaal van het RTL-programma Help Mijn Man Is Klusser, gepresenteerd door John Williams, heeft besloten om af te zien van een rechtszaak tegen de zender en productiebedrijf Blue Circle.

Dat meldt haar advocaat woensdag aan het AD.

Een week geleden hebben de twee partijen bij elkaar gezeten. Volgens de advocaat zijn beide partijen "er inmiddels samen uitgekomen."

Begin december werd bekend dat de kandidate de commerciële zender zou aanklagen. De Jongh vond dat de zender en het productiebedrijf Blue Circle er alles aan hebben gedaan om haar negatief op televisie neer te zetten. Zo zouden er beelden zijn weggeknipt. De vrouw wilde dat de originele opnames opnieuw worden gemonteerd.

Aflevering

De vrouw woonde jaren in een bouwval, omdat haar man zelf probeerde te klussen. Ze schakelde de hulp van John Williams in, maar met het eindresultaat bleek ze achteraf niet blij te zijn.

Volgens De Jongh was het aanrecht te klein en was ze niet blij met het gebrek aan stopcontacten. Op sociale media werd de kandidate met de grond gelijk gemaakt.

De Jongh vond dat onterecht. "Die reactie is uitgelokt. Ik vond het toen ook al heel mooi geworden, maar dat hebben ze er bijna helemaal uitgeknipt", beweerde ze in april.

Dankbaar

"Ik ben wel dankbaar", stelt De Jongh. "Wel hebben we een aantal dingen in de keuken veranderd, omdat we te weinig ruimte hadden. Sommige dingen zijn niet praktisch met vier kinderen. Dat heb ik toen ook gezegd, maar dat is er uitgeknipt."

RTL 4 heeft altijd ontkend dat het programma is gemanipuleerd. "We hebben het in beeld gebracht zoals het is gebeurd. Het enige wat wij gedaan hebben, is geregistreerd. We hebben het niet gemanipuleerd."