Gerard Ekdom zag televisie als een soort heilige graal, maar is daar inmiddels op teruggekomen. "Nu denk ik: radio mag er niet een beetje bijhangen, dat moet voor mij de hoofdmoot zijn."

In gesprek met AD vertelt de radio-dj dan ook niet veel haast te hebben om weer op televisie te verschijnen.

"Die stekker is er even uit. Samenloop van omstandigheden. Ik vond Toppop3 fantastisch om te doen. Maar dat werd van de buis gehaald, net toen de kijkcijfers aantrokken", aldus Ekdom die daarna 'nee' heeft gezegd tegen een nieuw programma, Popcafé omdat hij een nieuwe flop zag aankomen.

"Toen heb ik gezegd: sorry, maar dat ga ik niet presenteren omdat ik nu al weet dat het mislukt. Dan heb ik weer een gestrand programma achter mijn naam."

Overstap

Radio maken vindt de dj momenteel het belangrijkste en zeker nu hij de overstap van 3FM naar Radio 2 heeft gemaakt, heeft hij zijn plek gevonden als radio-dj. Spijt heeft hij niet van zijn overstap en ook mist hij de jongerenzender niet.

"Ik heb een goede ontwortelperiode gehad. 2,5 maand de tijd om afstand te nemen. Natuurlijk luister ik nog vaak. Ik hoor dat 3FM écht jonger is geworden. En dat is precies wat de zender moest doen. (..) Radio 2 is veel breder geworden. Daar word ik heel gelukkig van. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn overstap."