Miss Colombia kreeg een flinke teleurstelling te verwerken toen ze zondag even onterecht gekroond werd als nieuwe Miss Universe. Gelukkig kwam er steun van alle kanten, laat ze via Instagram weten.

"Na de storm komt de stilte", schrijft Ariadna Gutiérrez. "Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Niet alleen uit één land, maar uit de hele wereld."

Het slachtoffer van de blunder van presentator Steve Harvey die het misverstand veroorzaakte kijkt toch positief terug op het moment. "Ik kon mijn land maar een paar minuten geluk brengen, maar iedereen praat nu over Colombia en de Latijns-Amerikaanse gemeenschap."

President

Onder anderen landgenote actrice Sofia Vergara stak Gutiérrez een hart onder de riem en zelfs de Colombiaanse president liet van zich horen. "Voor ons zal je altijd Miss Universe zijn", meldde Juan Manuel Santos op Twitter. "We zijn erg trots."

De organisatie van de schoonheidswedstrijd was niet boos op komiek Steve Harvey die het misverstand veroorzaakte. Organisator Mark Shapiro noemde het een menselijke fout en ziet Harvey graag nog een keer in de rol van presentator: "Hij was grappig, informatief, heeft veel energie en veel fans."

Video: Presentator kondigt verkeerde winnaar aan als Miss Universe