KRO-NCRV heeft haar 'welgemeende verontschuldigingen aangeboden' aan de inmiddels ontslagen Coen Abbenhuis, die moest vertrekken vanwege, in eerste instantie, 'een gebrek aan kwaliteit'. Dat blijkt volgens de omroep echter ongenuanceerd te zijn.

Dat meldt de Telegraaf maandag.

De raad van toezicht heeft inmiddels een aangepaste verklaring opgesteld. "Het aanvankelijke bericht omtrent het ontslagvoornemen komt over als ongenuanceerd en dus te hard", aldus de verklaring.

Abbenhuis zou volgens de eerste verklaring te weinig daadkrachtig zijn en hij aarzelde te veel over het nemen van beslissingen. "De mededeling dat Coen onvoldoende in staat zou zijn gebleken zijn leidende rol in te vullen heeft een verkeerd beeld doen ontstaan van zijn kwaliteiten. Dat had anders gemoeten."

Eerherstel

De voormalige directeur zegt blij te zijn met het 'eerherstel'. "Het eerdere bericht was kwetsend en beschadigend, zeker in het licht van mijn lange staat van dienst." De officiële reden voor zijn vertrek is nu dat er een 'niet reparabele vertrouwensbreuk' is ontstaan.

Abbenhuis was sinds 2003 werkzaam bij de NCRV.