Linda de Mol moet mogelijk toch getuigen in de Miljoenenjacht-zaak. De deelnemer aan het televisiespel die naar eigen zeggen onbedoeld op de rode knop drukte en vijf miljoen euro misliep, heeft van de rechter alsnog toestemming gekregen om getuigen te horen.

Dat meldt RTL Boulevard dinsdag.

Het is aan de rechter-commissaris om te besluiten of De Mol gehoord wordt. Eerder bepaalde een rechter dat er geen getuigen mochten komen.

De man deed bijna twee jaar geleden mee aan het programma. In zijn koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na een aanbod van 125.000 euro wilde de man verder spelen, maar hij drukte per ongeluk op de rode stopknop. Daardoor ging hij akkoord met het aanbod.

Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen. Zodoende ging hij naar huis met 125.000 euro.

Reglement

In het vervolg van het spel bleek dat in de koffer van de man de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat. Door akkoord te gaan met het aanbod van 125.000 euro, was hij deze misgelopen.

Volgens advocaat Peter Plasman is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Hij meent dat er in het reglement niet stond dat het drukken op de rode knop bepalend is.

Geen wilsovereenstemming

Plasman stelt dat er geen sprake was van wilsovereenstemming. Bovendien is volgens hem op de website van Miljoenenjacht na de bewuste uitzending een zin toegevoegd dat de rode knop een einde aan het spel maakt.