Bennie Jolink kreeg na zijn kritiek op de inzamelingsactie van Serious Request een uitnodiging om in het Glazen Huis langs te komen. Maar het lijkt er niet op dat hij aan het verzoek zal voldoen.

Volgens Jolinks manager Dick van Berkum neemt de zanger voorlopig rust. "Hij is even weg", zegt Van Berkum tegen NU.nl.

De 69-jarige rocker moet volgens Van Berkum bijkomen van het afscheidsoptreden van Jolinks band Normaal en zal misschien pas over twee dagen terugkeren. Over twee dagen maakt Serious Request echter al de eindstand van de inzamelingsactie bekend. 

Publiciteitsstunt

Normaal werd benaderd met de vraag te collecteren voor de Rode Kruis-actie Serious Request.

Dat zag Jolink niet zitten, vertelde hij het publiek in een uitverkocht Gelredome in Arnhem afgelopen zaterdag: ''Het is een publiciteitsstunt waarbij er uiteindelijk tonnen aan de strijkstok blijft hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek tegen kanker."

Domien Verschuuren, een van de dj's die zich voor Serious Request in het Glazen Huis liet opsluiten, kan zich niet vinden in de kritiek van de Normaal-zanger. "We schrijven ieder jaar een verantwoording, die op de website van 3FM te lezen is. Daar wordt duidelijk waar al het geld naartoe gaat", zei hij in gesprek met RTL Boulevard.

De dj wil dat graag aan Jolink uitleggen, maar de kans lijkt klein dat dit gaat gebeuren.

Bennie Jolink was zelf niet voor commentaar bereikbaar.

Video: Jolink geeft kritiek op Serious Request