Shay Kreuger hoort weleens dat de mediaredacties in Hilversum overwegend blank zijn, maar de Nederlandse FunX-presentatrice van Antiliaanse afkomst trekt zich daar niet veel van aan.

Kreuger maakt al jarenlang programma's voor jongerenzender FunX. Een zender voor "luisteraars in de vier grote steden", aldus de 34-jarige dinsdag in de Volkskrant.

Op de vraag wat het betekent dat Kreuger een carrière in de media buiten Hilversum om heeft opgebouwd, antwoordt ze: "Er bestaat een wereld buiten Hilversum. Hoe groot is die wereld, dat is de vraag. Wat ik doe voor de programma's van Jörgen Raymann valt in zekere zin buiten wit Hilversum en toch ook weer niet."

Natuurlijk hoor ik van collega's de verhalen over hoe wit Hilversum is. Enerzijds doet het me niet veel, ik heb nog niet echt contact gehad met de programmabazen. Aan de andere kant weet ik dat ik er niet omheen kan, dat gaat niet."

Pauw

Kreuger uit in het gesprek ook de wens om een soortgelijk televisieprogramma te maken als Pauw. Maar dan wel op haar eigen manier.

"Een programma met niet altijd dezelfde deskundigen. Een programma voor en door de Nederlanders die ik om me heen zie. Een programma dat jonge donkere Nederlanders niet alleen vraagt om te komen lachen, maar dat hen uitnodigt om hun mening."