Zanger Bennie Jolink is door 3FM-dj Domien Verschuuren uitgenodigd om binnenkort langs te komen in het Glazen Huis. Afgelopen weekeinde uitte de Normaal-zanger flinke kritiek op de Serious Request-actie.

Verschuuren deed de uitnodiging tijdens de uitzending. Het is nog niet bekend of Jolink op de uitnodiging ingaat. 

De band Normaal was eerder benaderd met de vraag om te collecteren voor de Rode Kruis-actie Serious Request. Dat zag Jolink niet zitten, vertelde hij het publiek in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. ''Ik heb nee gezegd'', aldus Jolink afgelopen zaterdag.

''Het is een publiciteitsstunt waarbij er uiteindelijk tonnen aan de strijkstok blijft hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek tegen kanker." Drummer Jan Manschot, mede-oprichter van Normaal, overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Video: Normaal pakt Serious Request hard aan tijdens slotconcert

Verantwoording

Verschuuren kan zich niet vinden in de kritiek van de Normaal-zanger. "We schrijven ieder jaar een verantwoording, die op de website van 3FM te lezen is. Daar wordt duidelijk waar al het geld naartoe gaat", aldus Verschuuren in gesprek met RTL Boulevard.

De verantwoording van de actie in 2014 is op de website te lezen. "We werken al twaalf jaar samen met het Rode Kruis, dus dit gaat niet allemaal zo willekeurig."

Heerlen

Het Glazen Huis van Serious Request staat dit jaar in Heerlen. Intussen hebben Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabberink een kleine 3,3 miljoen euro opgehaald, zo heeft de radiozender maandag laten weten.

De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

De hulporganisatie besteedt de opbrengst dit jaar aan kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.