Opbrengst Serious Request na eerste dag ruim 1,2 miljoen

De jaarlijkse benefietactie van radiozender 3FM is goed begonnen. Na één dag hebben de dj's in het Glazen Huis al een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro voor het goede doel binnengehaald. 

Vorig jaar lag de opbrengst na de eerste dag op 1,1 miljoen euro.

De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor een 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt.

De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

De Britse singer-songwriter James Morrison en zangeres Ilse DeLange sloten de drie presentatoren vrijdag om 20.20 uur op in het Glazen Huis in Heerlen. Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering blijven zonder te eten in het huis zitten tot aan Kerstavond om radio en televisie te maken.

Collega's

Voor het eerst krijgen de drie dj's gezelschap van in totaal vijf collega's, die ieder 24 uur in het Glazen Huis verblijven. Zij hebben allemaal een persoonlijke opdracht meegekregen om geld in te zamelen voor het goede doel.

Het is ook de eerste keer dat het Glazen Huis in Limburg staat. Vorig jaar stond het huis in het Noord-Hollandse Haarlem en werd er zo'n 12 miljoen euro opgehaald voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden die te maken hebben met seksueel geweld.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie