Gio Lippens wint Theo Koomen Award 2015

Sportverslaggever Gio Lippens heeft zaterdag de Theo Koomen Award 2015 in ontvangst genomen, de prijs voor het beste sportverslag van het afgelopen jaar. 

Lippens kreeg de prijs tijdens een speciale uitzending van het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg.

De verslaggever krijgt de prijs voor zijn commentaar bij de grote valpartij in de Tour de France. “Gio Lippens heeft ons met zijn wielerverslaggeving dicht bij de koers gebracht”, stelt juryvoorzitter Evert ten Napel. “Hij liet ons mee treuren met de enorme valpartij in de Tour, maar ook met de geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta.”

Andere nominaties gingen naar Olav Mol voor zijn commentaar tijdens de formule 1-races van Max Verstappen, Jeroen Elshof voor zijn commentaar tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Tsjechië en Sebastiaan Timmerman werd genomineerd voor het commentaar tijdens de WK allround van Sven Kramer.

Theo Koomen

De prijs, vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is drie jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het programma van Bert Kranenbarg.

In 2012 ging de prijs naar Hans van Zetten voor zijn commentaar bij Epke Zonderland op de Olympische Spelen, in 2013 won Andy Houtkamp voor zijn verslag van de Champions League wedstrijd tussen Ajax en FC Barcelona en in 2014 werd Jack van Gelder geëerd voor zijn commentaar tijdens de beslissende 2-1 van Klaas-Jan Huntelaar in de WK wedstrijd tussen Oranje en Mexico.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie