Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

RTL stopt definitief met Dit Was Het Nieuws

RTL stopt definitief met het programma Dit Was Het Nieuws.
Door NU.nl/Eke Bosman

Dat bevestigt een woordvoerder aan NU.nl.

Volgens RTL is het programma niet meer vernieuwend genoeg, ook al scoorde het programma "redelijk". Dit najaar namen cabaretiers Martijn Koning en Daniël Arends het stokje over van Raoul Heertje en Thomas Acda, die vorig jaar aankondigden er mee te stoppen. 

Harm Edens was sinds 1996 als presentator en gespreksleider aan het programma verbonden. Het programma is al bijna twee decennia een succes, met ruim een miljoen kijkers per aflevering.

Video: Fragment uit het laatste seizoen 

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

'Enorm vernieuwend'

"De zender zegt nu dat de show niet vernieuwend is. Maar daar heb ik ze nog nooit over gehoord. En we hebben net verjongd met twee nieuwe captains (Martijn Koning en Daniël Arends, red.), dus volgens mij zijn we enórm vernieuwend", aldus Edens in een reactie in AD.

Tot 2009 werd Dit Was Het Nieuws bij de TROS uitgezonden; een jaar later was het programma te zien bij RTL. Sinds de overstap daalden de kijkcijfers naar ruim een half miljoen per aflevering.

Het is niet bekend of Dit Was Het Nieuws naar een andere zender of omroep gaat.


Lees meer over:

Dit Was het Nieuws

Aanbevolen artikelen