Dionne Stax wil het nooit meer over haar uiterlijk hebben

Dionne Stax baalt er van dat haar uiterlijk vaak onderwerp van gesprek is. "Kunnen we niet afspreken dat het nooit meer over mijn uiterlijk gaat?"

"Ik ben weliswaar ook aangenomen om de wat jongere journaalkijker tegemoet te komen, maar verder ben ik niet zo met mijn uiterlijk bezig. Ik baal ervan dat het er vaak wel over gaat", aldus de presentatrice van het NOS Journaal in gesprek met De Volkskrant.

De 30-jarige Stax vindt het onderwerp 'een dooddoener'. "Heb ik net een journaal gepresenteerd over Syrië en de vluchtelingencrisis, krijg ik een mailtje over hoe ik eruit zie."

Stax komt uit Brabant en moest voor de presentatie van het Journaal op bezoek bij een logopedist om van haar Brabantse tongval af te komen. "Dat was confronterend. (..) Daardoor ging ik de hele tijd op mezelf letten. Ik werd er zo zelfbewust van, om gek van te worden."

Aanpassen

Volgens de presentatrice moet je als nieuwslezer je aanpassen naar de regels van het journaal. "Als nieuwslezer is het je taak de kijker het nieuws te vertellen. Daarbij moet je zorgen dat er zo min mogelijk afleiding is: geen opvallende kleding, duidelijk spreken en netjes articuleren. Maar ik heb ook iets van mijn Brabantse tongval behouden. Ik ben en blijf tenslotte Dionne uit Boxmeer."

Lees meer over:
Tip de redactie