Amara Onwuka is de winnaar van Expeditie Robinson 2015. Donderdagavond was de finale van het RTL 5-programma te zien.

"Het was te gek, ik heb er echt heel erg van genoten", vertelde RTL-weervrouw Onwuka in de uitzending. Hierin werd teruggeblik op het seizoen en werd de winnaar van de spannende finale bekendgemaakt. Onwuka nam het in de eindstrijd op tegen acteur Oscar Aerts en actrice Anna Speller.

"Ik vind het een prachtig programma om naar te kijken", zegt Onwuka in RTL Late Night. "Er komen zoveel verschillende facetten samen in dit programma: uithoudingsvermogen, concentratie, denkwerk, luf en bluf. Je verlegt steeds je grenzen."

Geluk

Onwuka geeft toe dat ze soms misschien ook wel wat geluk heeft gehad. "Er zit ook een toevalsfactor in, maar ik ben natuurlijk gewoon heel erg trots." Onwuka zat 32 dagen op het eiland. Als prijs krijgt de weervrouw naast de eer ook een "aardige geldsom".

Andere kandidaten die dit jaar meededen aan Expeditie Robinson waren onder anderen Wietze de Jager, Tim Douwsma, Sharon Doorson, Sander Janson, Klaas van der Eerden, Jaap Jongbloed, Danny Ghosen, Elle Bandita en Ronnie Flex.