Finalisten Expeditie Robinson verloren veel gewicht

De finalisten van Expeditie Robinson, Oscar Aerts, Anna Speller en Amara Onwuka hebben tijdens hun deelname aan het spelprogramma tot hun eigen verbazing veel kilo's verloren.

Dat vertellen ze in gesprek met NU.nl.

"Het was bizar, ik was tien kilo afgevallen", vertelt Aerts. "Toen ik mijzelf voor het eerst voor de spiegel terugzag, dacht ik wel: wat is dat? Mijn kale kop had haar, ik had een grotere baard, maar ook een heel dun koppie."

Ook Speller en Onwuka waren wat kilo's kwijt. "Zo zag het er ook wel uit, hè", aldus Onwuka.

"Ik heb niet gewogen, maar ik paste in ieder geval niet meer in mijn spijkerbroek. Die zat veel te ruim. Ik denk dat ik acht kilo ben afgevallen", voegt Speller toe.

Finale

Donderdagavond wordt de finale van het populaire programma uitgezonden. Dan weten de fans of acteur Aerts, zangeres-actrice Speller of weervrouw Onwuka het spel heeft gewonnen.

Voor de finalisten is het een afsluiting van een hoofdstuk. "Ik denk alleen niet dat ik het opnieuw wil doen", zegt Aerts. "Maar goed, ik ben er wel blij mee dat ik dit mee mocht maken. Ik vond het te gek om te zien dat mijn lichaam het aankon."

Speller zou daarentegen wel opnieuw willen meedoen. "Maar dat heeft iedereen wel gezien. Ik was continu aan het genieten. Mede door mijn goede voorbereiding was alles een hele grote meevaller", vertelt ze.

"En dat terwijl ik meer afgesloten was. Ik heb ook genoten hoor, daar niet van", voegt Onwuka toe.

Uitzendingen

Speller vond het daarom ook helemaal niet erg om zichzelf terug te zien in de uitzendingen. "Normaal ben ik heel sceptisch, maar ik voelde mij daar dus gewoon heel goed", aldus de zangeres-actrice. "Wat erg hè? Daarom kon het mij ook niet schelen hoe ik op televisie overkwam. Ik genoot!"

Aerts had het daar wat moeilijker mee. "Ik heb zeker gekeken. Alleen: ik kijk sowieso niet graag naar mezelf. Maar dit keer vond ik het extra spannend, omdat ik nu als mezelf te zien was. Nu zien de kijkers Oscar. Daar was ik heel bewust van hoor. Ik was eerst heel cameraschuw", lacht hij. "Als ik mezelf terugzie, dan zie ik een hele afgevlakte jongen. Dan denk ik: Oscar, ga eens een beetje los."

De acteur weet dan ook eigenlijk niet of hij liever naar zichzelf kijkt of naar zijn personages. "Ik ben erg kritisch, dus ik zie altijd wat beter kan. Maar als ik naar mezelf kijk, dan erger ik me ook. Jeetje, ik weet het eigenlijk niet. Ik heb er geen antwoord op."

Tip de redactie