Politiewoordvoerster Ellie Lust wil moed tonen in Wie is de Mol?

Politiewoordvoerster Ellie Lust wil door haar deelname aan het programma Wie is de Mol? graag haar werkgever en collega's in een goed daglicht zetten. 

"Mijn chef was vooral heel enthousiast en zei: 'El, het is ook goed voor de politie.' Als het spannend wordt, doet de burger een stap terug en de politie een stap vooruit. Moedigheid is een van de kernwaarden van de politie, dat wilde ik wel laten zien", vertelt Lust in gesprek met Harpers Bazaar.

De 49-jarige werkt als woordvoerster bij de politie Amsterdam en is ook vaak te zien op regiozender AT5 en in het misdaadprogramma Opsporing Verzocht. 

Ervaring

Tijdens het uitvoeren van opdrachten in Wie is de Mol? kon Lust menigmaal teren op haar ervaringen die ze bij de politie heeft opgedaan. 

"Ik denk wel dat er opdrachten waren waarbij ik heb kunnen laten zien vanuit welk vakgebied ik kom, alleen al het portofoonverkeer. Dat is bij Wie is de Mol? natuurlijk één grote klerezooi, want iedereen brult door elkaar heen. Ik heb geprobeerd de anderen te leren wat etherdiscipline is. Dat werd een running gag: brigadier Lust van de etherdiscipline!"

Lees meer over:
Tip de redactie