Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Hoofdredacteur Esquire boycot Mercurs om Albert Verlinde

Arno Kantelberg, hoofdredacteur van de Nederlandse Esquire, zal woensdagavond niet aanwezig zijn bij de Mercurs, het belangrijkste prijzengala voor tijdschriften. Kantelberg is het niet eens met Albert Verlinde als juryvoorzitter.
Door NU.nl

"Voor het eerst in twintig jaar zal ik er niet zijn", zegt Kantelberg woensdag in gesprek met Radio 1.

"Ik ga niet naar een tijdschriftengala waar de jury wordt voorgezeten door Albert Verlinde. Ik ga dat niet serieus nemen."

"Je moet mij ook niet vragen om de mooiste musical of de beste roddel van het jaar te beoordelen", zegt Kantelberg in een verdere toelichting tegen NU.nl.

Dwingende rol

"Het is ook geen ceremoniële functie, die van juryvoorzitter van de Mercurs. De juryvoorzitter heeft een vrij dwingende rol bij de uitreiking van de prijzen, dus daar moet je iemand hebben zitten met een zekere autoriteit op het terrein van tijdschriften en journalistiek."

Kantelberg stelt dat hij het Verlinde niet zozeer kwalijk neemt: "Die is gevraagd hiervoor en heeft vriendelijk ja gezegd. Ik neem het de organisatie kwalijk, die de geloofwaardigheid van de prijzen te grabbel gooit voor een paar lullige minuten exposure bij RTL Boulevard."

Jury

Tijdens de Mercurs worden jaarlijks prijzen in verschillende secties uitgedeeld, waaronder beste tijdschrift en beste hoofdredacteur. 

In de door Verlinde geleide jury geven zeven vakmensen, waaronder Perre van den Brink (Vice) en Vivianne Bendermacher (voormalig hoofdredacteur Viva), hun waardering voor uiteenlopende titels.


Lees meer over:

Albert VerlindeEsquire

Aanbevolen artikelen