Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Erland Galjaard overweegt verdere stappen tegen Quote

Erland Galjaard overweegt nieuwe stappen tegen tijdschrift Quote, na verhalen over drugsgebruik door zijn echtgenote Wendy van Dijk. 
Door NU.nl

Quote schreef in oktober dat Van Dijk zou kampen met een drugsverslaving en tijd zou hebben doorgebracht in een afkickkliniek. De presentatrice stapte naar de rechter, die oordeelde dat de berichtgeving "onrechtmatig" was.

"De publicatie in Quote en de uitlatingen van Van den Broeke (de hoofdredacteur, red.) zijn puur effectbejag. Heeft niks meer met journalistiek te maken", aldus de televisiemaker in gesprek met HP de Tijd.

De advocaat van het tijdschrift zei in de rechtszaal dat Quote van zes verschillende, anonieme bronnen te hebben gehoord over de vermeende verslaving van Van Dijk.

"Een goede bekende vertelde dat Wendy en haar man (Erland Galjaard red.) zijn opgepakt op de luchthaven van Ibiza, omdat ze een pakje coke in haar onderbroek had. Een vriend van een redacteur bij Quote vertelde daarnaast samen met de presentatrice en stylist Mari van der Ven te hebben gesnoven", aldus de advocaat. 

'Doorgesnoven'

"Ik overweeg een advocaat uit te laten zoeken of je zomaar dit soort dingen kunt verzinnen en roepen in een rechtszaal", reageert Galjaard tegen HP de Tijd.

"Toen die Van den Broeke ook nog zei: 'Op haar huwelijksfoto zag Wendy er doorgesnoven uit', dacht ik echt: jij moet niet in mijn buurt komen."

Van Dijk eiste 15.000 euro van Quote. Het bedrag gaat naar een goed doel.


Lees meer over:

Wendy van DijkQuoteErland Galjaard

Aanbevolen artikelen