Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Opening pop up-restaurant DWDD

Matthijs van Nieuwkerk noemt pop up-restaurant 'inschattingsfout'

Matthijs van Nieuwkerk zegt dat het De Wereld Draait Door pop up-restaurant "misschien een inschattingsfout" is geweest.
Door NU.nl

Dat zegt de presentator maandagavond in De Wereld Draait Door.

Het pop up-restaurant werd zaterdag na twee dagen open te zijn, weer gesloten. "De reacties waren zeer kritisch, niet mals", aldus Van Nieuwkerk in de uitzending. Met de reacties doelt hij op de kritische recensies die werden geschreven in Het Parool en De Volkskrant.

Maar toch zag de presentator ook grappige dingen. "Ik heb veel grappige reacties voorbij zien komen," ging hij verder. "Ik moest er bijna om lachen."

Van Nieuwkerk zegt dat hij heeft geleerd van de situatie. "En ik blijf zeggen: 'aan tafel'," sloot Van Nieuwkerk af. 

Gesloten

Zaterdag werd gemeld dat het restaurant per direct zou sluiten. "Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden", was te lezen op de website. "We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer."

Er hadden meer dan drieduizend gasten gereserveerd voor een plekje. Zij krijgen de van tevoren betaalde menuprijs van tachtig euro terug. Dit geldt ook voor de gasten die de eerste twee dagen hebben gedineerd.


Lees meer over:

Matthijs van NieuwkerkDe Wereld Draait Door

Aanbevolen artikelen