Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dieuwertje Blok en Zwarte Piet

'Dieuwertje Blok blijft Sinterklaasjournaal doen'

Dieuwertje Blok zal volgend jaar weer gewoon het Sinterklaasjournaal presenteren. De passages over het mogelijke vertrek van Blok in het interview met bedenker van het journaal Ajé Boschhuizen in AD zouden niet kloppen.
Door NU.nl

Dat laat de NTR aan RTL Boulevard weten maandagavond.

De 58-jarige Blok presenteert al sinds 2001 het programma. In november uitte ze haar mening over Zwarte Piet in een interview met dagblad Trouw. "Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af".

Boschhuizen zei zaterdag in het AD dat daar nog eens uitgebreid over gesproken moet worden met Blok, "als alle drukte voorbij is". Deze uitspraak blijkt echter voor publicatie nog aangepast door Boschhuizen, maar de passage werd toch geplaatst.

Geen twijfel

"Het lijkt nu net alsof hij haar weg wil hebben en dat klopt niet", aldus een woordvoerder van de NTR tegen RTL Boulevard. "Er is wat ons betreft geen twijfel over mogelijk dat Dieuwertje Blok volgend jaar gewoon het Sinterklaasjournaal weer presenteert".

Aanbevolen artikelen