Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Art Rooijakkers complimenteert de mol

Art Rooijakkers heeft maandag zijn complimenten uitgedeeld aan de mol van Wie is de mol?. "Dit zestiende seizoen kent de best voorbereide mol aller tijden. Dat durf ik hardop te zeggen."
Door BuzzE/NU.nl

Dat zei Rooijakkers in VondelCS in Amsterdam. Daar kregen de kandidaten alvast de eerste aflevering te zien.

Wie is de mol? speelt zich ditmaal af in de de Dominicaanse Republiek. "We komen aan en we gaan meteen ondergronds. Spanning is losgebarsten. Het spel is meteen begonnen. De sfeer was goed, maar dat is ook verraderlijk, want een van die mensen zit er om heel andere redenen dan wij", zei harpist Remy van Kesteren.

"De mol doet meteen van zich spreken en gaat op hele slinkse wijze te werk. Chaos is denk ik het sleutelwoord", zei presentatrice Airen Mylene. "Mijn eerste indruk van de groep was een gezellig zooitje ongeregeld. En werkelijk waar, elk van ons kan de mol zijn."

Opletten

Klaas van Kruistum denkt dat de kijker al gelijk betrokken is. "Je maakt op een vrij uitgebreide manier kennis met alle kandidaten van Wie is de mol? Het was voor ons gelijk opletten en dat is wel ingewikkeld in een stad die je niet kent. Als kandidaat ken je het spel alleen van de televisie. Als je erin zit is het toch anders, want er gebeuren dingen, ook als de camera's uitstaan. Dat begint meteen."

Oud-hockeyer Taeke Taekema merkte al gelijk veel chaos. "Als deelnemer wil je meteen de andere negen goed in de gaten kunnen houden, dus dat was voor mij persoonlijk ook chaotisch. Ik vond het spannend, maar wel mooi."

Wie is de mol? is vanaf 2 januari elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij Avrotros op NPO1.


Lees meer over:

Wie is de Mol?

Aanbevolen artikelen